I leksaksaffären

"Någorlunda leksaker" – är inte det lite nedvärderande? frågar jag när jag inser att det är namnet på leksaksaffären där jag just ska betala för den blivande femåringens present. Killen bakom disken förklarar att när hans pappa öppnade butiken sålda han bara begagnade leksaker, och att namnet kommer därav. Jag ändrar mig: – I så fall är det ju ett riktigt bra namn! Vi kommer att prata om kvalitén på leksaker. Innehavaren tycker att det mest är skräp, egentligen, och nu ska Brio lägga ned också, säger han. – Ska du inte sälja mer begagnat då? Det svarar han inte riktigt på, men tycker att de har bättre kvalité på leksakerna i Tyskland. Vilket nog delvis stämmer med vårt intryck från Berlin, att det är lite mer träleksaker, fler ställen med begagnade barnkläder och leksaker (för att inte tala om barnkaféer). Går ut igen, H vill inte sitta i vagnen, det är kväll, och vi går en bit på Linnégatan och sedan var det inte mer.