En realism med päls

Eftersom jag är en sådan där författare som skriver först och tänker sedan blir mina romanprojekt ganska fort oöverskådliga, också för mig själv. När någon för en tid sedan (halvt på skämt antar jag) länkade till det här The Mechanics (and kinematics) of web-work plot Construktion kände jag att det inte kunde skada att kolla upp det, om det kunde hjälpa mig att få ordning på grejerna. Nå, egentligen kan jag inte rekommendera någon att läsa hans text, där den inte är rent rasistisk är den tvivelaktig när det gäller beskrivningen av psykologin, och på det hela taget är den jäkligt omständlig text för att berätta något enkelt: hur man med hjälp att numrera händelserna i en berättelse och sedan dra streck mellan numren kan göra sitt eget romanprojekt lite mer överskådligt. Nu är det här förstås också en metod som är konstruerad för deckare, men jag hade ändå en känsla av att det var lite till hjälp att få syn på var jag trasslat till mig som värst. Jag var väl i behov att ta ett steg tillbaka och fundera över texten, helt enkelt, och jag bryr mig inte om att följa Keelers sätt att arbeta (han verkar ha varit ganska mycket en viktigpetter av texten att döma), men här är en bild på grejerna jag jobbar med:  

 

bild.JPG


Ur arbetsanteckningarna: "Men hur undvika att det inte blir en postmodernistisk smörja av alltihop? Det ska mer kännas som en realism som reser päls.{C}"

Och mer planering:

bild-3.JPG